De lekkerste wraps snel op tafel! Ook u kan het!

Wraps

Wraps zijn een soort pannenkoeken die meestal gemaakt zijn van tarwe-of maïs bloem. Het Engelse woord to wrap betekent verpakken, inpakken of wikkelen. Een wrap is dus een ingepakt pakketje.

Tortilla is basisproduct
Het basisproduct van de wrap is een tortilla. Tegenwoordig is de populaire benaming wrap in plaats van tortilla. Een tortilla is een hartige pannenkoek die je in diverse groottes kunt kopen. Een wrap is dus eigenlijk een gevulde, opgerolde tortilla. De vulling van de wrap kan je zelf kiezen. Wraps kunnen gevuld worden met allerlei mogelijke combinaties´s van verse groenten, vlees, vis, kaas en kruiden tot aan zoete vullingen. Daarnaast kunnen ze zowel warm als koud gegeten worden.

Ontstaansgeschiedenis
De tortilla ofwel de wrap is ontstaan in de Mexicaanse keuken. Een wrap eet je bij voorkeur met de hand. Deze lekkere en gezellige manier van eten is inmiddels wereldwijd bekend. Een wrap kan gegeten worden als lunch, borrelhapje, tussendoortje of hoofdmaaltijd.

Tortilla is wrap
De tortilla is een soort pannenkoek die wordt gemaakt van maïs- of tarwemeel. Een tortilla wordt gezien als een volksvoedsel in de Mexicaanse en Zuid-Amerikaanse keuken. Traditioneel wordt de tortilla gemaakt van maïsmeel. De tortilla, die gemaakt wordt van tarwebloem is een uitvinding van de Spanjaarden. Deze tortilla’s worden gemaakt met deeg dat is gemaakt van bloem en water. Tortilla’s worden gebruikt om voedsel als vlees, kaas en saus in te pakken en als pakketje op te eten. Hierdoor is ook de naam wraps ontstaan. Tortilla’s zijn een onmisbaar ingrediënt in de Mexicaanse of Zuid-Amerikaanse keuken. Doordat de wrap nu wereldwijd bekend is, zijn er al veel meer vullingsvarianten ontstaan. De wrap is immers te vullen met alle soorten vlees, vis, en groenten en allerhande groenten, welke geen Mexicaans karakter hoeven te hebben. 

Onmisbaar ingrediënt
De wrap is een onmisbaar ingrediënt in de Mexicaanse of Zuid-Amerikaanse keuken. In landen als Mexico kom je op elke hoek van de straat wel een kraampje tegen waar wraps worden verkocht. Tegenwoordig is de wrap wereldwijd bekend en wordt deze met erg veel soorten ingrediënten gevuld, dat deze niet meer Mexicaans hoeft te smaken.

Verschillende namen
Naast de bekende naam tortilla, staat de wrap bekend onder de namen: burrito, enchilada, quesadilla en taco.

Burrito
Deze wrap is meestal gevuld met bonen en vlees. Vaak bestaat deze vulling uit gehakt of kip en soms ook kaas. De burrito is opgerold en de vulling zit binnenin. De naam burrito komt van het Spaanse woord ezel.

Quesadilla’s 
Dit zijn de tosti´s van de Mexicaanse keuken. Letterlijk betekent het woord quesadilla ´kaasdingetje´. Ze worden gemaakt van tortilla´s. Quesadilla´s zijn vaak gevuld met pittige sauzen, kaas en soms kip, chorizo, champignon of beenham.

Enchilada
Dit is een traditioneel Mexicaans deeggerecht. Het is een opgerolde tortilla met een vulling van vlees (gehakt) en kaas.

Taco
Deze wrap is een ingepakte tortilla. Het is een typisch Mexicaans gerecht. Taco’s worden gegeten met de hand. Ze zijn meestal bereid met een gekruide rode of groene salsasaus, die wordt aangeboden als deel van de maaltijd

© 2010. All Rights Reserved. Cookies enabled.